Beauty Facts Netty Schilder

HET LEVEN DUURT MAAR EVEN

HET LEVEN DUURT MAAR EVEN

Soms vraag ik me wel eens af of ik het allemaal goed doe in mijn leven. Het is een angstig gevoel dat me wel eens bekruipt. Ik bedoel, ik woon alleen met mijn twee kinderen. Ik moet het allemaal in mijn eentje zien te rooien, dus ook het nemen van beslissingen. Natuurlijk vraag ik wel eens advies aan mijn vriend, maar de knoop doorhakken moet ik toch zelf doen.

Van nature ben ik erg impulsief en zwart-wit dus het is vaak afwachten of ik het goede heb gekozen. In negen van de tien gevallen is het gelukkig de juiste beslissing, maar toch ben ik soms bang dat het niet zo is. Maar ja, we zijn allemaal maar mensen en mogen gelukkig fouten maken, ook al lijkt dat soms niet zo.

Levensverhalen
Ik heb het daar ook wel eens met klanten in mijn salon over. Ik hoor natuurlijk hele levensverhalen en onzekerheden. Er word mij dan om advies gevraagd en dat geef ik dan ook. Ik sta er soms versteld van wat mensen allemaal mee kunnen maken in het leven. Het lijkt soms wel of sommige mensen alles in een keer voor hun kiezen krijgen. Dan is het helemaal niet zo gek dat ze vervolgens in een enorme dip zitten. Het is dan moeilijk om iemand weer een beetje op te monteren, te zorgen dat ze alles weer op een rijtje krijgen. Het valt me ook op hoeveel mensen er tegenwoordig ruzie met iemand hebben. Of dat mensen elkaar het leven flink zuur maken. Ik denk dan wat doen mensen elkaar aan!

HET LIJKT WEL OF SOMMIGE MENSEN ALLES IN EEN KEER VOOR HUN KIEZEN KRIJGEN IN HET LEVEN

Onbenullige dingetjes
Het ligt natuurlijk aan wat er is gebeurt of voorgevallen. In sommige situaties snap ik echt wel dat mensen geen contact meer met iemand willen hebben. Maar het is vaak ook om onbenullige dingetjes. Doodzonde van die korte tijd die we hebben. Maar ik ben wel van mening dat je zelf moet beslissen over met wie je wel wil omgaan en met wie niet. Dat is ieders goed recht. We zijn nou eenmaal niet allemaal hetzelfde.

Echte aandacht doet wonderen
Vaak lukt het me wel aardig om mensen na een heerlijke ontspannende behandeling en een mooie make-up weer dat lekkere gevoel te geven. Echte aandacht doet wonderen. Een praatje, een aanraking, even een arm om je heen. Dat heeft iedereen toch nodig? En het mooiste is de dankbaarheid die ik krijg en die blik in hun ogen die weer een beetje straalt. In bejaardenhuizen is er tegenwoordig iemand die de oudjes een handmassage geeft, dat schijnt geweldig te werken tegen eenzaamheid. Die aanraking en even dat praatje. Ik zit zelf ook een ochtend per week in een bejaardenhuis hier in mijn dorp. Dan geef ik een gezichtsbehandeling, manicure of harsbehandeling. Het wordt altijd zeer gewaardeerd en ik geniet daarvan.

Als ik dan al die levensverhalen hoor denk ik wel eens; “Mens, dat je nog kan lachen”. Maak dus iets moois van het leven en tot de volgende column!

Netty Schilder